Volle maan in Kreeft-legging: emotionele herstart

De volle maan is altijd een goed moment om zaken te evalueren en los te laten.
De eerste volle maan 2022 (vannacht!) staat in het sterrenbeeld Kreeft. Aangezien de maan volgens de astrologie de heersende planeet (ja, ik weet het, technisch gesproken is de maan geen “planeet”, maar voor ons astrologen wel ;-)) van dat sterrenbeeld is, is het bijna alsof de maan “thuis komt”.

Zowel de maan als Kreeft zijn gelinkt aan emoties, intuïtie, het spirituele. Dat maakt deze volle maan extra spiritueel en emotioneel, niet onwelkom na een jaar vol lockdowns en intense emoties.

De Volle Maan in Kreeft-legging

Wil je in kaart brengen welke gevoelens je blokkeren, moet afsluiten of loslaten om te helen? Wil je ontdekken hoe je dichter bij je emoties kan komen of welke boodschap deze volle maan voor jou heeft? Gebruik dan deze Volle Maan in Kreeft- tarot legging.

volle maan in kreeft legging
volle maan in kreeft tarot legging

Voorbeeld Volle Maan in Kreeft-legging

Omdat ik ook emotioneel wel wat zaken af te sluiten heb, heb ik voor mezelf de Volle Maan in Kreeft-legging gelegd. Hieronder vind je mijn interpretatie.

Ik heb voor de legging gebruik gemaakt van de erg fijne Modern Witch Tarot, één van mijn favoriete tarot decks en ook een aanrader voor beginners!

volle maan in kreeft legging

Ik was wel verrast toen ik als kaart voor wat me emotioneel tegenhoudt De Geliefden trok. Dit is zo een positieve kaart! Hoe kan de liefde me tegenhouden? Maar toen besefte ik dat De Geliefden ook te maken heeft met harmonie en de lieve vrede. Ik houd niet van confrontaties, van harmonie verstoren, van mogelijk mensen kwetsen, waardoor ik mezelf emotioneel wegcijfer, want het is gemakkelijker om dat te doen dan om grenzen te stellen. Gezond is het echter alleszins…

Als emotionele gebeurtenis die ik moet afsluiten, trok ik Staven Zes, opnieuw zo’n verrassende kaart! Hoe kan publieke erkenning een moeilijke emotionele gebeurtenis zijn? De schaduwzijde van publieke erkenning is echter ook dat ik mijn waardegevoel daar volledig van laat afhangen. Wanneer is iets goed genoeg? Als iemand anders dat zegt (= het publiekelijk erkend wordt) of bepaal ik zelf dat iets (of ik!) goed genoeg is (ben)?

Schildknaap Zwaarden is het gevoel dat ik moet loslaten om te helen. Ik mag fouten maken. Want falen of fouten bestaan eigenlijk niet, enkel feedback. Ik mag leren.

Ik kan dichter bij mijn emoties komen via de energie van de Aas van Bekers. Ik mag durven voelen, alles, zowel het positieve als het negatieve. Ik mag het me laten overspoelen, maar dan zoals een warme douche, niet verzwelgend als een kolkende zee met hoge golven. Ik mag voelen, zonder meer.

Als extra boodschap geeft deze volle maan me Bekers Vier, als reminder dat ik dankbaar mag zijn. Ik heb veel om gelukkig te zijn – ik trouw over enkele maanden, ik heb fijne collega’s, ik heb zoveel lieve mensen om me heen… allemaal zaken waar ik zo dankbaar voor mag zijn, ook al zie ik het niet altijd…

En… wat denk jij? Hoe zou jij deze legging interpreteren?

Wil je ook zicht krijgen in je emoties, en wil je graag dat ik deze legging voor jou doe? Dat kan zeker! Neem contact met me op om verder af te spreken.