Tarot – 78 kaarten voor positieve veranderingen in je leven

In het boek Tarot – 78 kaarten voor positieve veranderingen in je leven wil auteur Lisa Butterworth zowel de beginnende als de reeds gevorderde tarotlegger leren hoe je dankzij tarot positieve veranderingen in je leven brengt.

Is ze daarin geslaagd? Je leest het in deze review.

Over Tarot – 78 kaarten voor positieve veranderingen in je leven

De Amerikaanse auteur Lisa Butterworth staat niet speciaal bekend als een tarot-deskundige. Wanneer je haar bibliografie bekijkt, kun je al snel zien dat ze heel breed schrijft over diverse esoterische en wellness-thema’s, van etherische oliën en chakra’s tot kristallen (in het Nederlands zijn deze boekjes trouwens ook uitgeven door Altamira, de uitgeverij van dit boek).
En daar is uiteraard niets mis mee, maar dat geeft wat context aan dit boek.

Inhoud van het boek

Tarot – 78 kaarten voor positieve veranderingen in je leven start met een korte introductie over wat de tarot is, uitleg bij de symboliek van de kleuren, tips om je kaarten te reinigen en op te bergen, hoe je je kunt voorbereiden op een sessie…  Kortom, vooral informatie die de beginnende tarotlezer zal plezieren.

Interessanter vond ik de diverse leggingen die de auteur voorstelt. Uiteraard komen de klassieke driekaartlegging en het Keltisch Kruis aan bod, maar de voorgestelde Chakralegging om je energie in kaart te brengen en de Zodiaclegging ga ik zeker uitproberen. 

De rest van het boek worden alle 78 kaarten van het Rider-Waite tarotdeck besproken. Voor de Grote Arcana en Hofkaarten gebeurt dit telkens op 2 bladzijden (links bondig de sleutelwoorden, symboliek, betekenis en energie, rechts een grote afbeelding van de kaart). De genummerde kaarten van de Kleine Arcana krijgen elk 1 bladzijde.

Nog belangrijk voor wie werkt met omgekeerde kaarten; ook hiervan is de betekenis in het boek opgenomen.

Tot slot is het boek mooi vorm gegeven en aangenaam om te lezen. met een mooi evenwicht tussen tekst en illustraties. Zoals andere uitgaven bij Altamira heeft ook deze publicatie echter ook een stevige kartonnen kaft, iets waar ik niet zo’n fan van ben, omdat het het doorbladeren door het boek in de weg zit. 

Is het boek een aanrader?

Voor beginners zeker wel. Als je nog niet veel weet over de kaarten, dan biedt het een mooie introductie tot de symboliek en betekenis van alle 78 kaarten van de Rider-Waite. Ben je een meer ervaren tarot lezer dan vermoed ik dat dit boek je weinig nieuws zal vertellen.

Tarot – 78 kaarten voor positieve veranderingen in je leven van Lisa Butterworth is een uitgave van uitgeverij Altamira en telt 160 bladzijden. Je kan het boekje kopen bij de betere boekhandel en Amazon.

Disclaimer: dit artikel bevat affiliate links, onder meer naar Amazon. Koop je iets via deze links, dan krijg ik op het bedrag een kleine commissie. Dit heeft geen enkele invloed op de prijs voor jou als koper, maar steunt mij wat bij het onderhoud van de site :-). Dank je wel!